| FAKULTI REKABENTUK DAN SENIBINA
senarai pengumuman terkini

Program anjuran Pusat Kokurikulum dan Pembangunan Pelajar ini bertujuan untuk memperkenalkan pelajar kepada kehidupan di kampus dan menerangkan mereka tentang banyak peluang di dalam kokurikulum untuk meningkatkan kemahiran insaniah mereka dan memulakan perjalanan akademik mereka dengan cara yang menyeronokkan dan bermakna.

Modul Putra Success

Senarai Pelajar FRSB Mengikut Kumpulan

Dimaklumkan bahawa Fakulti Rekabentuk dan Senibina dengan kerjasama Pejabat Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan Inovasi) akan mengadakan kursus seperti butiran berikut:-                                                       

                Tarikh                     : 15 Ogos 2018 (Rabu)

                Masa                     : 8.30 pagi – 1.00 tengahari

                Tempat                 : Bilik Seminar , Fakulti Rekabentuk dan Senibina

                Penceramah      :  Pegawai dari PRO IP SDN. BHD &  Pegawai MESTECC (MOSTI)

                                               (Bahagian  Pemindahan  Teknologi  dan Pengkomersialan R&D (PTK), Putrajaya                                

                                            

  1.  Objektif kursus ini adalah untuk memberi pendedahan, pengetahuan dan kemahiran kepada peserta mengenai perlindungan harta intelek serta langkah-langkah untuk pengkomersilan produk. Peserta juga berpeluang untuk memahami dengan lebih jelas mengenai kepentingan , prosedur pemfailan serta potensi produk yang boleh dikomersialkan.

 

  1. Sehubungan dengan itu, pihak kami ingin menjemput Pegawai Akademik/Pegawai Penyelidik/Pelajar/staf yang bersesuaian dan komited untuk menyertai kursus ini. Semoga dengan kehadiran  YBhg. Dato’/ Datin/ Prof./ Tuan/ Puan  dapat menjana pelaburan jangka panjang bagi penghasilan harta intelek berkualiti di UPM.

 

  1.            Bagi yang berminat boleh hubungiatau email sekreteriat kursus di talian 03-89464007 atau email mn_norsyidah@upm.edu.my untuk sebarang pertanyaan sebelum atau pada 13 Ogos 2015.

Tuan / Puan, Fakulti Reka Bentuk dan Senibina akan menganjurkan "Workshop On Get Your Research Published & Notice" pada 17-18 Dis 2019 (Rabu & Khamis) oleh Dr Sreetheran Maruthaveeran

Semua dijemput, untuk maklumat lanjut, sila rujuk lampiran. (kerusi terhad)

Untuk pendaftaran, sila maklumkan nama anda, Matriks No. Alamat E-mel & Nombor Telefon.

Terima kasih
 .

Please be informed the online course registration for the second semester 2020/2021 will be open on the 11-31 January 2021. Students are allow to register courses less than 12 credits subject to the following:
a) Every student who wishes to perform course registration shall consult with his academic adviser and shall obtain the consent of his academic adviser before the student performs course registration.
 
For details please refer to https://smp.upm.edu.my
Thank you.

Merujuk kepada maklumat di atas melalui info.upm.edu.my mungkin ada yang bertanya bilakah minggu ke-8 bermula sebenarnya?. Ingin dijelaskan di sini bahawa kita tidak mengubah Kalendar Akademik Semester Kedua 2020/2021. Minggu ke-8 tetap bermula pada 17 Mei 2021 tetapi semua PdP dijalankan secara online kecuali bagi pelajar yang telah kembali ke kampus pada bulan Mac lepas. Kumpulan pelajar yang diminta kembali ke kampus Serdang untuk PdP F2F mulai 27 Mei 2021 dan memerlukan penginapan dalam kampus perlu menjalani isolasi mulai 17 Mei 2021; jika pelajar itu lewat dia hanya boleh menghadiri PdP F2F selepas selesai 10 hari isolasi.

Sekian, terima kasih.

 

DATO' ROSDI BIN WAH
DSIS
Ketua Pentadbiran Akademik & Antarabangsa/
Head of Administration (Academic & International)
Universiti Putra Malaysia
6-03-96793388

TEST HTML FILE >>

FAKULTI REKABENTUK DAN SENIBINA
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
0397694090
0397694090
0389480017
WWDWNAT:13:28