Jurnal FRSB : Alam Cipta & EBook | FAKULTI REKABENTUK DAN SENIBINA
» PENYELIDIKAN & INOVASI » Penerbitan » Jurnal FRSB : Alam Cipta & eBook

Jurnal FRSB : Alam Cipta & eBook

ALAM CIPTA, International Journal of Sustainable Tropical Design Research and Practice adalah satu dari 9 jurnal penyelidikan saintifik dibawah naungan Pertanika, jurnal Utama Universiti Putra Malaysa (UPM). Matlamat ALAM CIPTA adalah untuk menjadi rujukan Utama bagi penyelidikan dan amalan berkaitan dengan rekabentuk mapan. Berusaha untuk meletakkan pereka sebagai "creative integrator" antara teknologi termaju dan keperluan harian pengguna dan masyarakat. ALAM CIPTA sentiasa berusaha dan terbuka untuk menjalin rankaian bersama institusi dan organisasi tempatan dan antarabangsa bagi mengembangkan ilmu berkaitan penyelidikan dan amalan rekabentuk mapan. Jurnal ini menggalakkan diskusi berkaitan dengan rekabentuk dan teori berkaitan untuk menyokong penyelidikan dan amalan rekabentuk mapan.

Sila klik disini untuk maklumat lanjut.

Untuk paparan e- Book Alam Cipta Vol 12 (Isu 1) Jun 2019 sila klik pada gambar

Kemaskini:: 18/07/2019 [mn_norsyidah]