Meneroka Persamaan Antara Fesyen Dan Bangunan | FAKULTI REKABENTUK DAN SENIBINA
» BERITA » Meneroka persamaan antara fesyen dan bangunan

Meneroka persamaan antara fesyen dan bangunan

Meneroka persamaan antara fesyen dan bangunan, pelajar seni bina tahun pertama ditugaskan untuk membuat pakaian yang boleh dipakai sebagai puncak dari studio reka bentuk awal mereka. Walaupun berkongsi tujuan yang sama untuk memberi perlindungan dan perlindungan kepada tubuh, kedua-dua amalan kreatif ini menghasilkan ruang dan kelantangan dari elemen reka bentuk dua dimensi.

Penyelidikan reka bentuk pada semester pertama benar-benar analog dengan penekanan yang tinggi untuk menjadikannya sebagai kaedah idea dapat dilihat. Melalui keputusan yang berkaitan dengan ukuran, bentuk, bahan dan konteks, output reka bentuk mengambil bentuk yang spesifik dan dapat dilihat. Pelajar belajar menjalin hubungan antara elemen, membina pemahaman tentang hubungan antara bentuk dan makna yang mereka sokong. Ini adalah matlamat penting untuk memulakan pendidikan reka bentuk. Walaupun keadaan semasa berada di rumah, dengan tidak adanya pembelajaran rakan sebaya, sangat menggembirakan untuk melihat apa yang dihasilkan oleh pelajar.

Studio tahun 1 yang diketuai oleh Encik Wan Mazlan

Tarikh Input: 17/02/2021 | Kemaskini: 18/02/2021 | arizy